Sider

mandag 7. mars 2011

5 ting NYC vs Oslo

5 ting som er veldig annerledes her i forhold til Oslo

1. Menneskene
Folk flest her er mye hyggeligere enn en gjennomsnittlig nordmann. Ikke at nordmenn er direkte slemme, men når har noengang noen stoppet for å hjelpe noen som åpenbart har gått seg vill eller ikke skjønner stort av subway-kartet? Her trenger man kun stå og klø seg i hodet i noen få sekunder før folk strømmer til for å hjelpe. På en annen side er menneskene også mer åpne her og det er veldig enkelt å få seg nye venner. Å bli kjent med noen på subway-en på vei til skolen er noe som aldri har hendt meg i Oslo, hvertfall. Her skjer det titt og stadig. For å nevne noe negativt med menneskene her, er vel det at de er så himla mange. Å bo like ved Broadway er som å gå i 17. mai-tog hver dag - og New Yorkere går veldig fort og målrettet, så er man uforsiktig risikerer man fort gjort å bli gått ned. Men da sier de hvertfall "sorry" etterpå.


2. Subway
Subway og t-bane kan knapt sammenliknes. For det første er selve subway-kartet her 20 ganger så stort som t-banen i Oslo og det er derfor ingen skam å gå på feil subway i blant. Prøve og feile. Det positive er likevel at alt er veldig systematisk oppdelt, sånn at så fort man skjønner systemet er subway det mest geniale fremkomstmiddelet i verden. Og den kommer hele tiden. Ellers er det 3 veldig negative ting å si om subway, og det er for det første at den er full av rotter. Rotter er så og si det eneste i hele verden jeg er livredd for - og tar man subway for eksempel tidlig om morgenen eller sent om kvelden løper rottene løpsk overalt. Ting nummer to og tre er at subwayen er veldig skitten og slitt i forhold til våre krystallhvite t-banevogner i Oslo, og at man alltid står og sitter veldig trangt. Har man problemer med hvor man skal hvile blikket sitt på t-banen i Oslo, har man garantert det samme problemet her. Løsningen blir å enten bare glo instendig på den som står eller sitter ovenfor deg, eller å sove/lese bok.



3. Klima
Trenger vel bare si så mye som at 15 plussgrader og tørr asfalt er veldig sjeldent en realitet i Oslo i februar/mars...



4. Muligheter
Man trenger ikke være hjernekirurg for å skjønne at på Manhattan er mulighetene uendelige. Kjeder du deg en dag, har man nesten problemer med å finne ut hva man skal gjøre - nettopp fordi det er så mye spennende å velge i. Gåturer i Central Park, shopping i 5th avenue, moderne kunst på MoMa, oppdagelsesferd i East Village, clubbing i Meatpacking District, kjendis-spotting i Broadway, cupcakes på Magnolia Bakery eller vintage i SoHo. Man trenger kun å gå ut av døren for å oppleve ting man ikke har muligheten til i Norge.

5. Priser
Norge er et dyrt land og det merker man spesielt på taxi- og restaurantpriser her i New York. Riktignok er matprisene ganske høye her, så det er mer lønnsomt å gå ut og spise en god middag på restaurant enn å lage maten sin selv. Shoppingen er også annerledes, men mange gjør en liten feil ved å kun shoppe på øvre Manhattan - og her er prisene høyere og mer lik Norge-priser. Gjør man shoppingen enten på nedre del av Broadway eller i bydelene nederst på Manhattan, finner man de samme butikkene - men for de lokale og gjerne med bedre priser. Vintage er også veldig billig her, hvertfall så fort man kommer seg bort fra Manhattan. I SoHo finnes vintageskatter fra de største motemerkene (typ Chanel, Miu Miu, YSL osv) - og er derfor naturlig nok ganske dyrt. Drar man derimot for eksempel til Brooklyn, er vintage mye billigere.


8 kommentarer:

  1. Jeg gleder meg til shopping, tror vi må bruke 1 hel dag i Brooklyn også jeg, og biblioteket der skal visstnok være like koselig som biblioteket på Grünerløkka. Nærmer seg avreise for mamma'n og tanta - har pakket og alt er klart! Hurra!!!

    SvarSlett
  2. Bra innlegg :) Spennende å lese.

    SvarSlett
  3. Så spennende :-) skal snart til New York selv. Vil gjerne vite mer om vintage-butikker i Brooklyn, har store planer om å tilbringe mye tid der:-)

    SvarSlett
  4. Dette var både spennende og nyttig å lese!! Fortsett gjerne og skrev om tips og triks om NY :-)

    SvarSlett
  5. Fant bloggen din i dag. Likte dette innlegget, kult med forskjellige tips om New York :D

    SvarSlett
  6. Fint å ha guide når jeg kommer til NY! hilsen Bølla Wilhelmsen

    SvarSlett
  7. halla! nå begynner du å få kommentarer, det betyr at folk leser og KOMMENTERER( lysende fremtid hihihi :D) MEN det betyr også at du må blogge blogge blogge.. vi har blitt kjempt bort med masse innlegg, og nå er det bare ett innlegg om dagen :(

    Hilsen bortkjemt drittunge.... :D hihih

    SvarSlett